Tarama yapmak isteyen kişiler için yazıcıdan tarama yapma noktasında farklı yöntemler tercih edilebilmektedir. Teknik anlamda zayıf kullanıcıların dahi basit yöntemlerle tarama özelliğinden faydalanması mümkün olabilmektedir.
İçerikler
Basit Yöntem İle Yazıcıdan Tarama Nasıl Yapılır?
Tarama yapmak isteyen kullanıcılar için en basit ve kolay yöntem bilgisayarın denetim masasına giriş yaparak buradan tarama işlemlerini başlatmaktır. Bunun için öncelikli olarak denetim masasına giriş yapmanız ardından donanım ve ses kategorisindeki aygıtlar ve yazıcılar seçeneğini takip etmeniz gerekecektir. İlgili adımları takip ettikten sonra bilgisayarınıza tanımlı olan tarayıcı fonksiyonunu çalıştırabilirsiniz. Bunun için ilgili olan yazıcıya sağ tıklamanız ve ardından açılacak olan seçeneklerden taramayı başlat demeniz yeterlidir. Bu sayede ekranda açılacak özel tarama penceresi üzerinden seçenekleri uygun bir şekilde belirleyerek taramanızı başlatabilir ve ilgili içeriğinizi direk bilgisayara aktarabilirsiniz.
Genellikle bu alanda tarama yapılacak olan içerik için dosya türü seçimi, renkli ya da renksiz olacağını belirlemeniz çözünürlük gibi seçimleri yapmanız yeterli olmaktadır. Aynı zamanda taramanın bilgisayardan nereye kaydedilmesi gerektiğini de belirlemeniz mümkün olmaktadır. Yaptıktan sonra kişilerin tara tuşuna basması ile birlikte bilgisayar üzerinden yazıcının tarama fonksiyonu başlatılacak ve taranan içerek bilgisayarda dijital olarak yer alacak. Çoğu yazacak JPEG gibi klasik formatların yanı sıra PDF gibi çıkış seçenekleri de bulunmaktadır. Yapacağız işlemlerdeki ihtiyacınıza göre dosya türlerini belirleyebilirsiniz.
Windows 10 Tarama İşlemleri
Tarama işlemleri özellikle Windows 10 gibi son işletim sistemlerinde bilgisayarın özellikleri üzerinden de erişilebilir durumdadır. Öyle ki arama bölümüne tarama yazdığınızda, faks ve tarama özelliğine ulaşabileceğiniz özel bir sayfa açılacaktır. Bu bölümde eğer bilgisayarınızda tanımlı bir tarayıcı bulunuyorsa tarama fonksiyonuna hemen benzer şekilde kullanabilir ve uygulama üzerinden belgelerinizi dilediğiniz kadar arayabilirsiniz. Özellikle birden fazla kağıdı olan kişilerin sürekli kağıt beslemesi olan modellerde aralıksız bir şekilde tarama yapması ve ardından tüm taramaları tek bir PDF halinde toplayabilmesi söz konusu olmaktadır. Tarama işlemlerinde bu tip ek fonksiyonlar da yine kolaylık sağlamaktadır.
Tarama işlemlerinde bazı yazıcılarda direkt tarayıcı ya da yazıcı üzerinden işlem yapılarak görüntü aktarımı yapılabilmektedir. Bu tip durumlarda bilgisayarın ip ve bilgisayar adı gibi bilgilere ihtiyaç duyulacaktır. Üstelik yazıcıların bazılarında direkt internet üzerinden email adresine tarama ile belgelerin gönderilebilmesi de mümkündür. Bu tip durumlarda da yine email gönderilmesi için port bilgilerinin girilmesi ve diğer gerekli ayarların yapılması yeterli olacaktır. Bu açıdan tarama kişilerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilerek kolaylıkla çözümlenebilir.